Αρχική Σελίδα

Προφίλ

Η πρώτη συνάντηση

Η Ομάδα

Νομικά Νέα

Άρθρα-Δημοσιεύσεις

Αποφάσεις

Portfolio

Συχνές Ερωτήσεις

Links

Επικοινωνία


ΕΛΕΝΑ Γ. ΜΠΑΤΣΟΥΛΗ   (δικηγόρος - επικεφαλής ομάδας)


ΣΠΟΥΔΕΣ

Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές, στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, με ιδιαίτερη διάκριση στον τομέα του Αστικού και Εμπορικού Δικαίου και στον Τομέα της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και των Εμπορικών Σημάτων. Αφού ολοκλήρωσε την άσκησή της, παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου (LLM) του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, μελετώντας το Δίκαιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO) και ειδικευόμενη στη Διεθνή Εμπορική Διαιτησία (Alternative Dispute Resolution-International Commercial Arbitration), αποκτώντας εξοικείωση με τα κύρια συστήματα εναλλακτικής επίλυσης διεθνών εμπορικών διαφορών. Παράλληλα μελέτησε το Συγκριτικό Δίκαιο των Διεθνών Εμπορικών Συμβάσεων,  εξοικειωνόμενη με αλλοδαπά νομικά συστήματα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Πριν ιδρύσει το δικό της γραφείο, μαθήτευσε σε δικηγορική εταιρεία με ειδίκευση στον τομέα του Ιατρικού Δικαίου (Medical Jurisprudence), αντιμετωπίζοντας ζητήματα Εμπορικού Δικαίου αλλά και ζητήματα Ιατρικής ευθύνης –Ευθύνης από Αδικοπραξία. Ακολούθως εργάστηκε σε δικηγορική εταιρεία στον τομέα του Δικαίου των Εταιρειών και των Συμβάσεων Προμήθειας Δημοσίου, ασκώντας συμβουλευτική και μάχιμη δικηγορία. Παράλληλα εξειδικεύτηκε στο Δίκαιο των Ακινήτων, παρακολουθώντας πλήρες ετήσιο πρόγραμμα ειδικής εκπαίδευσης συμβολαιογράφων και το σύνολο των ετήσιων επαγγελματικών σεμιναρίων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών (2009-2010), αναλαμβάνοντας χρέη νομικού συμβούλου σε κατασκευαστικές εταιρείες με αντικείμενο ιδιωτικά και δημόσια έργα. Παράλληλα αρθρογραφεί για νομικά ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος σε εφημερίδες, παραμένοντας στραμμένη με ενδιαφέρον στη νομική επικαιρότητα και σε ζητήματα σύγκλησης των ευρωπαϊκών νομικών πολιτισμών.   

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Λειτουργεί αυτόνομα το δικό της δικηγορικό γραφείο, έχοντας ήδη αποτελέσει πολύτιμο «συνεργό επιτυχίας», στη μαχόμενη και τη συμβουλευτική δικηγορία,  για πλήθος πελατών της, ενασχολούμενη με όλη την ύλη του αστικού και του εμπορικού δικαίου.  Είναι η επικεφαλής πολυμελούς ομάδας νομικών (δημοσίου δικαίου, φορολογικού, ποινικού δικαίου κ.α.), και συντονίστρια μεγάλου πλήθους  συνεργατών.

email: founder@dikografo.gr
ΛΑΜΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (δικηγόρος - υπεύθυνος τομέα Ποινικού Δικαίου)


Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Παράλληλα εργαζόταν στο δικηγορικό γραφείο της οικογένειάς του, στο οποίο και έκανε την πρακτική του ως ασκούμενος δικηγόρος μετά την λήψη του πτυχίου του. Μέλος του ΔΣΑ. Μετά το πέρας της πρακτικής του ως ασκούμενος δικηγόρος απασχολήθηκε αμέσως στο γραφείο του Δημητρίου Νινόπουλου.


Από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε αποκλειστικά με ποινικές υποθέσεις και μέχρι σήμερα έχει χειριστεί πληρώθα σημαντικών υποθέσεων. Πέτυχε την έκδοση αξιομνημόνευτων δικαστικών αποφάσεων - ορόσημα για κρίσιμα και αμφισβητούμενα νομικά ζητήματα, οι οποίες όλες έχουν δημοσιευτεί σε νομικά περιοδικά και βάσεις δεδομένων νομικών πληροφοριών, ενώ έχει υπερασπιστεί κατηγορούμενους σε υποθέσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος που απασχόλησαν κατά καιρούς την δημοσιότητα.

Ενδεικτικά έχει χειριστεί υποθέσεις διεθνούς και ευρωπαϊκού ποινικού δικαίου, οικονομικό έγκλημα, εγκλημάτων σχετιζόμενων με την διακίνηση προσώπων, την γενετήσια εκμετάλλευση προσώπων και παιδιών, την εμπορία ναρκωτικών, το νόμισμα, τη ζωή, την ιδιοκτησία, την περιουσία, τα προσωπικά δεδομένα και το περιβάλλον.


email: lamaris@dikografo.grΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΓΙΑΚΗ  - ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ


Μετά από μία μακρά και επιτυχημένη πορεία στη μαχόμενη δικηγορία, επέλεξε να σταδιοδρομήσει ως νομικός στον τομέα της Συμβολαιογραφίας, την οποία υπηρετεί από τη θέση της Συμβολαιογράφου Αμαρουσίου. Το γραφείο έχει διαγράψει μία μακρά πορεία στο χώρο, ήδη από το έτος 1989, συνώνυμη της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, καλύπτοντας το σύνολο της συμβολαιογραφικής ύλης. Τη λειτουργία του διακρίνουν η οργάνωση, η διαρκής ενημέρωση και παρακολούθηση των εξελίξεων, η συνέπεια και ο σεβασμός στις εξατομικευμένες ανάγκες της κάθε υπόθεσης.ΚEYVART- ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ


Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ KEYVART άρτια επανδρωμένο με Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ελεγκτές δόμησης και επιθεωρητές κτιρίων, συνεπικουρεί το γραφείο μας, άμεσα και αποτελεσματικά, με σκοπό τη συντονισμένη αντιμετώπιση προβλημάτων ακίνητης περιουσίας.

(Όλως ενδεικτικά: τεχνικός έλεγχος και σύνταξη τεχνικών εκθέσεων κατόπιν διενέργειας κάθε είδους αυτοψίας, έκδοση πιστοποιητικών σχετικών με την αγοραπωλησία ή μίσθωση ακινήτων, ανασύσταση απωλεσθέντων φακέλων της πολεοδομίας, αντιμετώπιση πολεοδομικών θεμάτων ή ζητημάτων αρχαιολογικών και άλλων περιορισμών, αδειοδότηση χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος και επίλυση προβλημάτων που μπορούν να ανακύψουν κατά την ανωτέρω διαδικασία κλπ).

Για λεπτομέρειες των τομέων δραστηριοποίησής τους, παρακαλούμε αναζητήστε τον σχετικό ιστότοπο.ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΒΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ


Το λογιστικό γραφείο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΟΒΑΛΗ, το οποίο μετρά πλέον των τριάντα χρόνων λειτουργίας, άρτια επανδρωμένο από πλήθος καταρτισμένων και δραστήριων συνεργατών, δεσπόζει στο χώρο των μεγάλων επιχειρήσεων (κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρίες ανάληψης δημοσίων έργων και εταιρίες προμηθευτών δημοσίου, επιπλοποιίες, ιατρικά κέντρα, κλωστουφαντουργία κλπ) στη Βιομηχανική Ζώνη Σχηματαρίου- Οινοφύτων, επιλύοντας ζητήματα που άπτονται του φορολογικού σχεδιασμού, αλλά και της πρόληψης ή επίλυσης φορολογικών διαφορών, αποτελώντας έναν σημαντικό σύμμαχό μας στον τομέα του Εμπορικού, Εργατικού και Ασφαλιστικού Δικαίου.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


Ασκεί πραγματικά τα καθήκοντα του Δικαστικού Επιμελητή από το 2006 ως μέλος του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου - Δωδεκανήσου - Λαμίας - Βορείου Αιγαίου και Ευβοίας και διατηρεί γραφείο σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 2318/1995 (Κώδικας Δικαστικών Επιμελητών) στην Αθήνα, επί της οδού Θεμιστοκλέους αρ. 1 & Πανεπιστημίου.

Καθήκοντα:

Στα θεσμοθετημένα καθήκοντά του περιλαμβάνονται:

Α. Η επίδοση δικογράφων και εξώδικων εγγράφων και η σύνταξη βεβαιώσεων για πρόσωπα αγνώστου διαμονής και εταιρίες αγνώστου έδρας.

Β. Η αναγκαστική εκτέλεση εκτελεστών τίτλων-δικαστικών αποφάσεων, αναλυτικότερα:

Η επιβολή κατασχέσεων στην όποια κινητή και ακίνητη περιουσία οφειλετών, σε πλοία και αεροσκάφη, σε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ευρεσιτεχνίας, εκμετάλλευσης κινηματογραφικών ταινιών καθώς και σε απαιτήσεις κατά τρίτων εξαρτώμενες από αντιπαροχή.

Η αποβολή (έξωση) από μίσθια ή καταπατημένα ακίνητα οφειλετών και απόδοσή τους στον ιδιοκτήτη τους.

Η διενέργεια αφαίρεσης κινητών πραγμάτων (αυτοκινήτων, μηχανημάτων κλπ.) και απόδοσή τους στον κύριό τους.

Η δικαστική διανομή ακινήτων μεταξύ συγκοινωνών.

Η προσωπική κράτηση φυσικών προσώπων.

Γ. Έρευνες στα δημόσια βιβλία που τηρούνται στα υποθηκοφυλακεία, κτηματολογικά γραφεία, νηολόγια, ναυτικά υποθηκολόγια, μητρώα αεροσκαφών, διευθύνσεις συγκοινωνιών και υπό ορισμένες προϋποθέσεις και στα αρχεία των συμβολαιογράφων, με αποκλειστικό σκοπό την εξεύρεση περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, εναντίον των οποίων έχω εντολή να διενεργήσω κατάσχεση ή άλλη πράξη εκτελέσεως.> κορυφή σελίδας

περιοχές που εξυπηρετούμε

Αρχική Σελίδα

περιοχές που εξυπηρετούμε